Gyakornok voltam.

(Nem csak) luxemburgi képek és élménybeszámolók...

Luxemburgban az emberek legalább annyit beszélhetnének erről a témáról, mint a szigetország lakói. Március vége óta vagyok itt, de én még nem tapasztaltam napokig tartó napsütéses időszakot. :) Áprilisban nagyon hideg volt, esővel, orkánerejű széllel és borult égbolttal. Májusban kezdett normalizálódni a helyzet, akkor már voltak napos időszakok, de persze csak 1-1 napra, a többi napon még mindig nagyon hasznos volt a kabát-sapka-sál kombináció. Lassan már vége a júniusnak, de a helyzet nem sokat változott: a hétből hat napon borús, esős idő van, a maradék egyen pedig napsütés. Bár talán haladásnak lehet elkönyvelni, hogy napközben a hőmérséklet már néha-néha eléri a 20 fokot, és már nem minden este csökken 10 fok alá! Szóval aki Luxembourgba készül, annak ajánlott esőkabátot és esernyőt hoznia magával. 

eso.jpg

Egy idő után meg lehet szokni ezt az időjárást, de azért elszomorító tud lenni a gondolat, hogy míg Magyarországon hétvégén a Balatonon napoznak az emberek, addig itt nem nagyon álmodozhatunk strandolós hétvégékről. Megmosolyogtató viszont megfigyelni az utcán, ki hogyan van felöltözve, ugyanis sokszor következtethetünk ebből az illető származási országára. A tősgyökeres luxemburgiak és a saját országukban az ittenihez hasonló időjáráshoz hozzászokott emberek már pólóban, rövidnadrágban és papucsban mászkálnak, míg a máltaiak még bundás kabátban, és közben jogosan sírnak a tengerpartjuk után. :) 

Ha most kinézek az ablakon, meglepve tapasztalhatom, hogy nem esik az eső, és itt-ott előbújt a felhők mögül a kék égbolt. Talán még sincs minden veszve ezen a luxemburgi nyáron! :) 

A bejegyzés trackback címe:

https://eugyakornokluxemburg.blog.hu/api/trackback/id/tr194614527

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása