Gyakornok voltam.

(Nem csak) luxemburgi képek és élménybeszámolók...

Tegnap Brüsszelben voltunk kötelező tanulmányi kiránduláson.

Egy kora reggeli vonattal indultunk útnak, mivel majdnem 3 óra az út Luxembourg és Brüsszel között. És valószínűleg nem véletlen, hogy a "Bruxelles-Luxembourg" elnevezésű megállónál szálltunk le a vonatról, mivel amint feljöttünk a pályaudvarról, máris ott találtuk magunkat az EU-s épületek között. A Parlamentnek van jó pár épülete, ezek közül számunkra az Antall József nevét viselő volt a legkedvesebb. :)

A délelőtt folyamán végigjártuk az épületeket, majd egy kiadós ebéd után meghallgattunk egy előadást az Uniós Belső Politikák Főigazgatóságáról (DG IPOL) és az Uniós Külső Politikák Főigazgatóságáról (DG EXPO). Ez után mindenki beült egy-egy bizottsági ülésre, amelyre előzetesen beosztották. Összesen négy bizottsági ülésen lehetett részt venni: külügyi, közlekedési és idegenforgalmi, kulturális és oktatási, valamint gazdasági és monetáris bizottsági üléseken. A mi csoportunk az utóbbi ülésen vett részt, amely 3-tól 5-ig tartott, és végig volt magyar tolmácsolás is. Foglalt helyünk volt, de nem fent, a látogatói tribünön, hanem lent a képviselők között! Csak mi nem elöl, hanem a hátsóbb sorokban foglalhattunk helyet. 

A nap végén pedig, mondanom sem kell mennyire elfáradva, lesétáltunk a vasútállomásra és visszavonatoztunk Luxembourgba. :)

Végezetül pedig következzen néhány kép!

Az Antall József épület.

epulet4.JPG

JAN_1.JPG

Parlamenti épületek.

epulet2.JPG

 

epulet3.JPG

 

epulet.JPG

Mind a 23 hivatalos nyelven fent van a falon az "Európai Parlament" felirat.

felirattabla.JPG

Ülésezik a bizottság. Ebben a teremben követtük figyelemmel a bizottsági ülést.

ulesezo bizottsag.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://eugyakornokluxemburg.blog.hu/api/trackback/id/tr544599764

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása