Gyakornok voltam.

(Nem csak) luxemburgi képek és élménybeszámolók...

Ma Esch-sur-Alzette-be, Luxembourg második legnagyobb és legnépesebb városába látogattunk el. A két város közötti vasúti közlekedés nagyon jó: a vonatok 20 percenként követik egymást. A település a fővárostól 20 perces vonatútra, délnyugatra, a francia határtól 4 kilométerre fekszik.

Mikor megérkeztünk, megkérdeztünk egy helyi lakost, merre találjuk a tourist office-t, hogy ne bolyongjunk céltalanul, mire közölte velünk a hölgy, hogy olyan itt nincs, és egyáltalán biztos, hogy ebbe az Eschbe akartunk jönni, és nem Esh-sur-Sure-be? Nem értettük, hogy miért néz ránk fura szemekkel, de aztán magunk is rájöttünk, hogy nem véletlenül nincs tourist office a városban: Esch semmilyen érdekességgel nem tud szolgálni a turistáknak. A város koszosnak, elhanyagoltnak és rendezetlennek tűnt a fővároshoz vagy a többi vidéki településhez képest, úgyhogy összességében nagy csalódás volt. Azzal vigasztalom magam, hogy ha nem jöttem volna el, úgyis kifúrta volna az oldalamat a kíváncsiság, hogy milyen lehet Luxemburg második legnagyobb városa. Most legalább a saját szememmel láttam. Azért kipréseltem magamból néhány képet, ezeket megosztom veletek is.

A városháza.

városháza_1.jpg

A vasúti felüljáró, amin átsétálva egy hatalmas parkba jutunk. Az legalább szép és rendezett volt, sok virággal.

felüljáró.jpg

A Szent József-templom.

katedrális_1.jpg 

Egy kis utcácska.

utacska.jpg

Luxembourg 2007-ben volt Európa kulturális fővárosa; ennek a díjnak volt a szimbóluma ez a kék szarvas, amely az egyik parkban volt kiállítva. 

kékszarvas.jpg

Locsolókannák és talicskák egy temetőben. 2 euróért használhatóak: a pénzbedobás úgy működik, mint a Tesco vagy más nagyobb üzletekben a bevásárlókocsi megszerzése, csak otthon százast dobunk be, itt pedig 2 euróst, és már használhatjuk is a locsolókannát. Így tuti nem támad kedve senkinek elcsórni egyet. :)

kannák.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://eugyakornokluxemburg.blog.hu/api/trackback/id/tr714779442

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása