Gyakornok voltam.

(Nem csak) luxemburgi képek és élménybeszámolók...

Ahogy a gyakornokság kezdetén, úgy a végén is vannak adminisztratív tennivalók. A gyakornokság elején elintézendő dolgokról ebben a posztban számoltam be, most pedig azokat sorolom fel, amelyeket a gyakornokság végének közeledtével kell elintéznünk.

A gyakornokság vége előtt 3 héttel kapunk egy e-mailt a Translation Traineeships csapattól, amelyben minden tudnivalót részletesen leírnak. Az egyik feladatunk az, hogy ki kell töltenünk egy értékelőlapot általában a gyakornoksággal, valamint a Magyar Osztályon eltöltött idővel és a terminológiai projekttel kapcsolatban. Az értékelőlapon valóban kíváncsiak a gyakornok véleményére, mivel nemcsak ikszelgetni kell, vagy pontozni ezt-azt egy egytől ötig terjedő skálán, hanem valóban kerek egész mondatokban adhatunk hangot a véleményünknek. Ezt a lapot aztán tovább kell küldenünk az osztályvezetőnek, a mentorunknak és a terminológiai projektvezetőnknek, akik ezen az értékelőlapon írásban nyilatkoznak a munkánkról. Végül a kitöltött és aláírt formanyomtatványból egy példányt megtarthatunk magunknak, egy másikat pedig a Translation Traineeships osztályra kell visszajuttatnunk. Amikor leadjuk az értékelőlapot, akkor ott kapunk egy olyan formanyomtatványt, amelynek kitöltésével kérvényezzük a hazaútra vonatkozó utazási költségtérítésünket. Ez az összeg a gyakornokság elején és a végén is jár.

to-do-list-nothing bloghoz.jpg

A második fontos feladatunk a bankszámlánkkal kapcsolatos ügyintézés. Ha kint nyitottunk bankszámlát, akkor azt a gyakornokság végeztével – és amennyiben elhagyjuk Luxemburgot – érdemes megszüntetni, és a rendszeresen használt számlánk adatait megadni, mivel a hazautazásunkra vonatkozó utazási támogatást csak a gyakornokság vége után 1-2 héttel utalják át a számlánkra. 

Harmadikként az a feladatunk, hogy a Jobkaartot visszajuttassuk a Translation Traineeships osztályra, mivel ezt a gyakornokság végén kötelező leadni. A badge-t (a kék színű, parlamenti "igazolványunkat") viszont megtarthatjuk emlékbe. :)

Értékelőlapból sosem elég, úgyhogy a fent említett mellett még egyet ki kell töltenünk, amelyet az Accueilluxtól kapunk. Arra kíváncsiak, hogy mennyire voltunk megelégedve a szállásunkkal. Ezt is érdemes kitölteni, mert ugyan a kérdőív nagy részében ikszelgetni kell, de a legvégén bővebben is ki lehet fejteni, hogy mik voltak a szálláshelyünk előnyei és hátrányai.

Kicsit sok mindent kell elintéznünk a gyakornokság végén, de szerencsére három hét bőven elég az ügyintézésre. ;)

A bejegyzés trackback címe:

https://eugyakornokluxemburg.blog.hu/api/trackback/id/tr244773426

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása