Gyakornok voltam.

(Nem csak) luxemburgi képek és élménybeszámolók...

Hosszabb poszt következik, képekkel megspékelve, mivel tegnap volt az első munkanap és erről fogok beszámolni.

Reggel kellett gyülekeznünk a Schuman épület 6. emeletén, ahol már rengeteg gyakornok beszélgetett egymással, hatalmas hangzavar fogadott. 10 óra környékén betereltek minket egy tárgyalóba, ahol megvolt a helyünk: felírták a nevünket és az országkódot, így mindenki tudhatta, hova kell ülnie. 1,5-2 órás angol nyelvű eligazítás után zsongó fejjel távoztam a tárgyalóból, és közben megtaláltam a másik két magyar gyakornokot is, akikkel együtt vágtunk neki az ügyintézésnek. Nem akarom részletesen leírni az egész eligazítást, mert akkor az utánam jövő gyakornokoknak nem lenne meglepetés és izgalom. :) Legyen elég annyi, hogy tényleg mindent a szánkba rágtak nagyon alaposan; részt kell majd vennünk előadásokon és lesz két tanulmányi kirándulás is: az egyik Strasbourgba, a másik pedig Brüsszelbe. Ezen kívül tegnap még bankszámlát kellett nyitni, ezeket az adatokat leadni, aztán át kellett vennünk az EP-s belépőkártyánkat, a Jobkaartot, végül pedig délután tiszteletünket tettük a Magyar Fordító Osztályon. Nagyon jó volt, hogy minden flottul ment és mindent el tudtunk intézni egy helyen. Természetesen ebédeltünk is: két menza és büfék állnak az éhes EU-s dolgozók rendelkezésére. :) 

A Magyar Fordító Osztályon (amely a TOA épület 7. és 8. szintjén található) nagy szeretettel fogadtak minket. Mindenki nagyon segítőkész volt, bárkihez fordulhattunk a kérdéseinkkel. A mai nap például azzal telt, hogy ellátogattunk minden egyes olyan emberhez, aki részletesebben tudott nekünk mesélni egy-egy fontos témáról vagy folyamatról, a "mentoraink" pedig folyamatosan vezettek be minket a fordítást segítő szoftverek és a belső adatbázisok használatának rejtelmeibe. 

Nagyon sok információ és benyomás ért ebben a két napban, nem is tudnék mindenről részletesen beszámolni, de nagy vonalakban ennyi történt az elmúlt két napban. Eléggé elfáradtam, bár inkább kellemes fáradságnak mondanám. Tény, hogy így az elején eléggé töménynek néz ki a helyzet, de idővel biztosan belejövünk mi, gyakornokok. :)

Most pedig következzen néhány kép!

Nem a kajamaradék a lényeg, hanem az, hogy a tálcától kezdve a szalvétán át az evőeszközig mindenen EP logó van a kantinban. :)

tálca.jpg

Az asztalom az irodában.

asztalom.jpg

Kilátás az irodából, ahol dolgozom. Elég pazar. :) Tiszta Dallas: Jockey Ewing intézte az olajügyeit ilyen látvánnyal a háttérben. :D

kilátás.jpg

Majd még jelentkezem, bár nem ígérem, hogy minden nap tudok írni, mert elég sok benyomás ér, és ezért nem árt a pihenés. ;)

A bejegyzés trackback címe:

https://eugyakornokluxemburg.blog.hu/api/trackback/id/tr304361703

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása