Gyakornok voltam.

(Nem csak) luxemburgi képek és élménybeszámolók...

Még kb. 1,5 hónap áll a rendelkezésemre, hogy alaposan felkészüljek az előttem álló három hónapra. Az egyik legfontosabb cél, hogy kellő háttértudással rendelkezzek az országról. Rögtön indítsunk a legfontosabbal: egy kis helyesírás következik! Az Osiris helyesírás szerint magyarul az ország neve így írandó: Luxemburg, míg a főváros neve kiegészül egy o betűvel: Luxembourg.

Ez után jöhet a többi adat, amit nagyon jól összefoglalnak a wikipédián: ez a cikk az országról szól, ez pedig a fővárosról. Itt akadtam rá arra az adatra is, hogy mekkora az ország. Tudtam, hogy Luxemburg kicsi, de hogy csak akkora, mint Nógrád megye??? Számomra eddig ez a legérdekesebb információ! :)

lux9.jpg

De ha nem kedveljük a wikipédiát, akkor is elég információt gyűjthetünk Luxemburgról a Welcome to Luxembourg című, 34 oldalas szösszenetből, amit segítségképpen kap meg a gyakornok e-mailben. Ebben a kis írásban rengeteg mindenről szó esik. Íme néhány téma, a teljesség igénye nélkül: közlekedés, kultúra, látnivalók, az ország történelme, a hivatalos nyelvek, térképek, étkezés, vallási élet, szórakozási lehetőségek, statisztikai adatok…

Végül pedig álljon itt néhány hasznos link.

A bejegyzés trackback címe:

https://eugyakornokluxemburg.blog.hu/api/trackback/id/tr794094851

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása