Gyakornok voltam.

(Nem csak) luxemburgi képek és élménybeszámolók...

Luxemburgnak három hivatalos nyelve van: a luxemburgi, a francia és a német. A sorrend nem véletlen: egy 2005-ös tanulmány szerint a lakosság 77%-ának a luxemburgi az anyanyelve, ezt követi a francia és a német. A tanulmány szerint az angolnak is hasznát lehet venni az országban.

A tanulmányban szereplő adatok ellenére és az eddigi kutatásaim alapján nekem úgy tűnik, hogy Luxemburgban a franciát tartják a legfontosabb nyelvnek. Mivel a francia a közigazgatás nyelve, ezért sok honlap csak franciául érhető el, nem lehet átváltani németre vagy luxemburgira... az angolról nem is beszélve...

nyelvek.jpg

Kíváncsi leszek, hogyan tudok majd kint elboldogulni, mivel a két legfőbb idegen nyelvem az angol és a török, viszont németül és franciául csak alapfokú szinten beszélek, luxemburgiul meg aztán végképp nem tudok. :)

Ennyit elöljáróban, de a nyelvhasználattal kapcsolatos luxemburgi tapasztalataimról mindenképpen be fogok számolni egy külön poszt keretében. 

A bejegyzés trackback címe:

https://eugyakornokluxemburg.blog.hu/api/trackback/id/tr114298185

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása