Gyakornok voltam.

(Nem csak) luxemburgi képek és élménybeszámolók...

eugyakornokluxemburg 2012.05.13. 21:34

Köln

A hétvégi kirándulás célja Köln volt. Luxembourgból 3 órás vonatút után érkeztünk meg a városba. Nem mellesleg a vasútállomás Köln legfontosabb látnivalója, a Dóm mellett található, szóval pár perces séta után már élvezhettük is a fenséges épület látványát. :) Ezen kívül érdemes még ellátogatni a csokimúzeumba, valamint a város tele van szép templomokkal és épületekkel, tehát ha arra járunk, egy napot mindenképpen érdemes rászánni Köln megtekintésére.

És most képek következnek!

A Dóm.

dóm.jpg

dóm2.jpg

dom hatulja.jpg

A csokimúzeum. Már a belépéskor a jegy mellé kaptunk egy kis csokit, majd miközben a kakaóbab termesztéséről és a csoki történetéről szóló tárlatokat jártuk szobáról szobára, egyszer csak elértünk egy tágas helyhez, ahol a képen is látható csokiszökőkút állt. Ebbe a csokiba mártogatott ostyát lehetett itt megkóstolni, természetesen ingyen. Csááááámmmm. :) Miután pedig végignéztünk mindent, a földszinten található csokiboltban kedvünkre válogathattunk a szebbnél szebb csomagolású édességek között. Jaj, és micsoda csokiillat terjengett a levegőben... 

csokimuzeum.jpg

csokimuzeum belulrol.jpg

Házak a folyóparton.

szines hazak.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://eugyakornokluxemburg.blog.hu/api/trackback/id/tr954506693

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása