Gyakornok voltam.

(Nem csak) luxemburgi képek és élménybeszámolók...

A hétvégi kirándulás célja Düsseldorf volt. Düsseldorf és Köln között nagy harc dúl, és ha választani kell, akkor bizony Düsseldorf felé dől a mérleg nyelve, és ez a képek alapján érthető is.

Düsseldorf jelképe a vidáman cigánykerekező alak.

babu.JPG

A Düssel folyó, amelyről a város a nevét kapta.

Dussel.JPG
A Rajna-part.

folyopart.JPG

Sörházak... na jó, az első az borház. :)

haz.JPG

haz2.JPG

Így néz ki egy söröző belülről. 

sorozo belulrol.JPG

A tipikus düsseldorfi sör, az Altbier. Jó pár sörfőző van Düsseldorfban, ezek saját maguk készítik a sört tartósítószer hozzáadása nélkül, így a sör csak 1 hónapig őrzi meg a minőségét, viszont garantáltan "egészséges" nedűt vehetünk kézbe. A képen a Schumacher sörfőzde által készített sör látható. Ezekben a sörözőkben-sörfőzőkben általában csak sört szolgálnak fel, egymás után cserélik az üres poharakat telire az energikusan szaladgáló pincérek. Ahány pohár sört letesznek az asztalra, annyi vonalat húznak a poháralátétre, így tudják a végén kiszámolni, mennyibe is került a vendég által elfogyasztott sörmennyiség.

sor darabszam.JPG

És végül Düsseldorf másik jelképe, a tévétorony, amelyből remek kilátás nyílik az egész városra, sőt, még a távolabbi településekre is.

TV torony.JPG

Tv torony2.JPG

tvtorony3.JPG

Rengeteg képet tehetnék még fel, de ízelítőnek legyen elég ennyi. Düsseldorf tiszta és rendezett város, rengeteg zöld területtel, tehát érdemes egyszer ellátogatni ide. :)

A következő beszámoló a holnap kezdődő strasbourgi három napos kirándulásról fog szólni. Stay tuned! :)

A bejegyzés trackback címe:

https://eugyakornokluxemburg.blog.hu/api/trackback/id/tr934530364

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása