Gyakornok voltam.

(Nem csak) luxemburgi képek és élménybeszámolók...

A „Summer in the City” elnevezésű program június 21-én kezdődött, és ennek keretében került sor a nemzeti ünnep megünneplésére is június 23-án. Ezen a napon ünneplik hivatalosan a nagyherceg születésnapját, jelen esetben Henrik nagyhercegét, bár valójában nem ezen a napon született, tehát a június 23-a csak jelképes születésnapi ünnepség.

A nagy eseményre már pénteken sok-sok szabadtéri koncerttel melegítettek be a luxemburgiak, majd pénteken éjfél körül egy gyönyörű tűzijátékra került sor, utána pedig utcabál volt hajnalig. Szombaton sem hagyták unatkozni az embereket: katonai parádé, a nagyhercegért felajánlott mise és megint csak rengeteg szabadtéri koncert tette felejthetetlenné június 23-át. Az utcákon rengeteg zászló lobog, ezekből következik most egy kis ízelítő.

Luxemburgi zászlók a szélben.

zaszlok.jpg

zaslok2.jpg

zaszlok4.jpg

Luxemburg címere zászló formájában.

zaszlo3.jpg

És maga a város, Luxembourg zászlaja, amelyet elég ritkán látni, talán leginkább a honlapokon szerepel.

luxembourg_city.gif

A magyar fesztiválokhoz hasonlóan itt is működik az ökopohár-rendszer. Nagyon csinos poharat lehet kapni 1 euróért, amelyet aztán újra és újra lehet töltetni sörrel...

okopohar.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://eugyakornokluxemburg.blog.hu/api/trackback/id/tr304607772

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása