Gyakornok voltam.

(Nem csak) luxemburgi képek és élménybeszámolók...

Hát én se vagyok semmi, hogy három hónap letelte után jut eszembe, hogy erről a fontos témáról egy darab bejegyzést sem írtam eddig. :) Na de most bepótolom ezt a hiányt!

A repülőjáratokra fogok koncentrálni, mert ugyan ki lehet utazni vonattal vagy busszal is, de úgyis a repülő a leggyorsabb közlekedési eszköz Magyarország és Luxemburg között. A lényeg, hogy Budapest és Luxembourg között nincs közvetlen repülőjárat. Viszont öröm az ürömben, hogy Budapestről a WizzAir és a Ryanair is indít fapados járatokat a belga Charleroi reptérre. A menetidő kb. 1 óra 50 perc. Amikor megérkezünk a Charleroi reptérre, akkor a legjobb, ha az úgynevezett flibco busszal megyünk át Luxembourgba. Az ára változó, de maximum 22 eurót kérnek el érte. Ha olyan járattal megyünk, amelynek az indulási ideje nem az utazók által kedvelt tipikus időpont, akkor akár 5 euróért is megkaphatjuk a buszjegyet.

A honlapjukon a „Charleroi Airport–Arlon–Luxembourg–Metz” útvonalon közlekedő buszt kell kiválasztanunk. Ez a busz a reptérről indul, ha jól emlékszem, az egyes „buszmegállóból”, amely közvetlen a reptéri épület előtt található, de nem lehet eltéveszteni a buszt, mivel hatalmas betűkkel van ráfestve a flibco felirat, valamint szép zöld-fehér színben pompázik az egész jármű. :) A busz menetideje 3 óra, ezt a legnehezebb túlélni, mert ez a legunalmasabb rész. Robogunk az autópályán a busszal 3 órán keresztül… nem túl izgalmas… a repülőn legalább lehet nézelődni. Már aki bírja az ilyet gyomorral. :)

repcsi.jpg

Amikor jegyet veszünk a buszra, akkor Luxembourgban három megálló közül lehet választani. A legjobb, ha a Gare Centrale névre hallgatót választjuk ki, mert ez a vasútállomás, és nagyon sok busz ennek a megállónak az érintésével megy a belvárosba, vidékre vagy Luxembourg más részei felé.

Összességében ennyit érdemes tudni a kiutazásról. Vannak, akik Frankfurton keresztül utaznak Luxembourgba, mivel oda is mennek fapados járatok Budapestről, viszont nem olyan sűrűn, mint Brüsszelbe. Továbbá flibco busz is összeköti Frankfurtot és Luxembourgot. De hallottam olyanról is, aki bevállalta, hogy Budapestről amszterdami átszállással repült a luxembourgi reptérre. Az árát inkább nem is írom le, mindenkinek a fantáziájára bízom... o.O

A bejegyzés trackback címe:

https://eugyakornokluxemburg.blog.hu/api/trackback/id/tr504611024

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása