Gyakornok voltam.

(Nem csak) luxemburgi képek és élménybeszámolók...

A mai úti cél Vianden volt, amely leginkább panorámastrandjáról és kastélyáról híres. Ezeken kívül akad itt még más látnivaló is: kalandpark, libegő, Victor Hugo-ház és különböző múzeumok. Viandent egyszeri átszállással lehet Luxembourgból megközelíteni: vonattal fél óra az út Ettelbrückig/Diekirchig, majd át kell szállni az 570-es jelzésű buszra, amellyel szintén fél órás utazás után érkezünk meg Viandenbe.

Bármilyen luxemburgi kirándulás akkor éri meg a legjobban, ha öt ember összefog, és megveszi az úgynevezett Luxembourg cardot, mert ezzel a kártyával ingyen utazhatuk, és ingyen látogathatjuk meg a turistalátványosságokat az ország egész területén.

Most pedig következzen néhány kép ízelítőnek!

A viandeni kastélynál sajnos a látszat csal: kívülről nagyon mutatós, és épp ez a becsapós benne, mert belülről viszont semmilyen maradandó élményt okozó látvány nem fogadja a látogatókat... 

kastely.jpg

strand.jpg

A libegő csúcsszuper, az alattunk elterülő látvány pedig gyönyörű! :)) Ha busszal felvitettük magunkat a kastélyig (és megcsodáltuk a kastélyt, de csakis kívülről!), akkor a kijelölt turistaútvonalon át tudunk menni a másik dombra, ahol a libegő felső végállomása található. Az oda vezető útra viszont javasolt tartalék tüdőt is magunkkal vinni, mert elég meredekén ível felfelé a kavicsos út...

libego1.jpg

libego2.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://eugyakornokluxemburg.blog.hu/api/trackback/id/tr654695998

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása