Gyakornok voltam.

(Nem csak) luxemburgi képek és élménybeszámolók...

A mai kirándulás célpontja Schengen volt. A kis település Luxemburg és Németország határán fekszik, a Mosel folyó jelenti a határt a két oldal között. Schengen nem dicsekedhet túl sok látnivalóval, viszont az biztos, hogy a hely „eszmei értéke” hatalmas, elvégre 1985. június 14-én a luxemburgi nagyhercegi család egyik tagjának, Marie Astrid hercegnőnek a nevét viselő, Schengennél horgonyzó hajó fedélzetén írták alá a Schengeni egyezményt. A Schengeni egyezmény teszi lehetővé az országok közötti szabad mozgást, mivel eltörölte a belső határokat, az Unió külső tagállamainak határain viszont megerősítette a külső ellenőrzést.

A folyó másik oldalán található Perl nevű városkába is érdemes ellátogatni, mivel nagyon szép település, valamint ott található a francia-német-luxemburgi hármashatárt jelző alkotás.

Az emlékmű azt a helyet jelöli, ahol a Princess Marie Astrid hajó horgonyzott.

emlekmu.jpg

Az Európa Múzeum Schengenben. Kicsi, de annál jobb: remek interaktív kiállítás található a múzeumban, mindenképpen érdemes egy fél órát rászánni. A belépés pedig ingyenes.

europamuzeum.jpg

Magyarország táblája az Európa Múzeum előtti kis téren, a folyóparton.

motabla1.jpg

A Mosel folyó luxemburgi partja a Schengen felirattal és az emlékművel.

folyopart.jpg

latkep.jpg

A luxemburgi oldal gyönyörű szőlőhegyekkel.

luxtabla.jpg

Perl, a német oldal látképe.

nemetoldal.jpg

A hármashatárt jelölő emlékmű Perlben. (A képért köszönet Andinak. :)

harmashatarcucc.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://eugyakornokluxemburg.blog.hu/api/trackback/id/tr644707431

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása